טהרה דחוף

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/10/07 19:45 טו בחשון התשסח

שאלה

בס"ד.

שלום לכבוד הרב

טבלתי במקווה במקום חדש ( אני נשואה מספר חודשים).

מרוב לחץ טבלתי רק 4 פעמים כך נוהגים במקום למרות שאני נוהגת לטבול 7 פעמים לאחר 4 פעמים הבלנית "סיימה את הטבילה". סביר לעניות דעתי שאין בעיה אך בכל זאת בשביל השקט הנפשי אני שואלת.

בנוסף לפני כן הצטרכתי לשירותים ומרוב בלבול שכחתי לטול ידיים לפני הכניסה לטבילה אבל שטפתי את עצמי לפני כניסה לטבילה האם יש בעיה?

סליחה על ההטרדה זה פשוט מטריד אותי.

תודה

תשובה

שלום וברכה
א מבחינה הלכתית, כיון שטבלה אישה פעם אחת - היא טהורה. יש מנהגים שונים, וכל אישה תנהג כמנהגה, אולם ביסוד הדין היא טהורה.
ב. הטבילה כשרה גם ללא נטילת ידיים.

כל טוב