טבעת נישואין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/10 11:34 ל בחשון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב, טבעת נישואין חדשה שאני קונה בחנות רציתי לדעת אם צריך לקדש עליה שוב? ואם כן אז איפה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני מבין שאתם נשואין אלא שהטבעת אבדה וקנית חדשה, אין צורך במקרה זה לחזור ולעשות כל פעולת קידושין, אלא לשמור על הטבעת מכאן ולהבא.

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. המקום הטבעי לשאלתך הוא לפנות לבית הדין שגייר אותך ולהציע בפניו את השאלה אולי הוא יודע פרטים שלא ידועים לאחרים ויוכל לעזור לך.
ב. אין מקום שבודק מעמד של כהנים, אלא כל אחד יכול לבדוק את שלשלת היוחסין שלו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ