טבעת נישואין לגבר

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 11/07/08 16:45 ח בתמוז התשסח

שאלה

שלום,

יש עניין מעל לכל ספק שכך שגבר יענוד טבעת נישואין- משום שהוא צריך לשדר את היתו נשוי לחברה. אני חושבת שזה מונע מצבים מביכים וקשים שגברים נאלצים לעמוד בפניהם. בנוסף לכך, גבר שעונד טבעת נישואין, לדעתי, ירגיש מחוייב יותר, כי ברגע שהוא לא עונד הוא יודע שאף אישה לא תחשוד בו אם הוא "יתחיל איתה", לעומת זאת אם הוא יהיה עם טבעת אז נשים יתרחקו ממנו במידה הרצויה, כמו שאשה עם כיסוי ראש (חוץ מעניין הצניעות כמובן) משדרת את זה שיש גבול לכמה שאפשר לדבר איתה, להתיידד איתה וכו'.

אז למה לא יוצאת פסיקה הלכתית בעניין?

אני מקווה שנושא השאלה ברור... בתודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב
טבעת לגבר היום למיטב זכרוני הוא מנהג לא יהודי..
הוא נפוץ אצל הנצרות ..אין לנו ענין בכך
וחוץ מזה ,אין הטבעת סימן היכר כמו שרבים חושבים.
אוי לו לגבר היהודי אם הטבעת תעצור אותו מלהתחיל ברחוב..

פסיקה חד משמעית לדעתי כבר קיממת ואנני מסכים בשום פנים למנהג המגונה של נתינת טבעות הדדיות בחופה.

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן