טבעת לגבר

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 01/04/07 18:29 יג בניסן התשסז

שאלה

שאלתי לרב היא, האם מותר לגבר ללבוש טבעת נישואין.

אני מדבר כמובן לאחר החתונה ולא במעמד החופה.

האם אין כאן צד איסור של לא ילבש.

לא מחפש היתרים.. רוצה לדעת באמת.

תודה, איתמר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בספר שו"ת "איגרות משה" כותב הרב משה פינשטיין שאמנם ענידת טבעת היא אולי דבר מכוער ליראי ה', אולם אינו מוצא סיבה הלכתית לאסור. הוא אמנם דן בענידת טבעת נישואין לגבר מצד חוקות הגויים ולא מצד "לא ילבש", ואולי זו הסיבה לכך שמוצא כיעור במנהג, אולם המסקנה ההלכתית שלו שאין מקום לאסור.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן