טבעת לגבר- מקורות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/11/08 12:51 יח בחשון התשסט

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת האם יש מקורות לכך שגבר הולך עם טבעת הרי גם אבותיי היו הולכים ב, האם זה מנהג גויים נטו או שיש לזה איזשהו מקור איפשהו במנהגינו?

תודה.

שחר

תשובה

שלום וברכה

הליכה עם טבעת היא תלוית תרבות.
יש תרבויות שהיו הולכים בהן עם טבעת (מהמשניות במסכת שבת רואים שגם לגברים היו מעין טבעות כאלה) ויש תרבויות שלא. הדבר כמובן גם תלוי בסוג הטבעת.
בתרבות בה אנו חיים יש כמובן לחלק: אם מדובר בטבעת נישואין הרי שאין מדובר בלבוש נשי מובהק, והרבה גברים עונדים טבעת, ולא זו בלבד אלא שיש חשיבות גם מבחינת דיני צניעות כי הגבר ילך עם טבעת ויאותת בכך לנשים אחרות שהוא לא פנוי – ועל כן הדבר נכון לעשות. אם מדובר בטבעות קישוט, הרי שבדרך כלל זהו לבוש נשי ואין ללכת עם טבעת.

כל טוב