טבעת לגבר בחופה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/06/08 19:48 יג בסיון התשסח

שאלה

שלום

רציתי לדעת האם מותר לאשה להביא לגבר את הטבעת בחופה? ואם כן האם מותר לה להגיד מס מילים בעניין?

תודה

מעין

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כחלק מהטקס ההלכתי ודאי שלא, הטקס על פי ההלכה עד להודעה חדשה של סנהדרין הוא חד צדדי.אם הכלה תחשוב שנתינת הטבעת שלה היא חלק מהטקס ההלכתי אז הקידשון לא יתפסו. בגמר הטקס ההלכתי הכלה יכולה לתת לחתן טבעת ולומר כמה מילים ובלבד שלא בסגנון הרי אתה מקודש לי וכדומה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן