טבילת נידות

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/05/07 17:56 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

במהלך שהות בפורומים בענייני חתונות אני נתקלת בתופעה הרווחת של כלות חילוניות שטובלות ללא ספירת 7 נקיים כלל (כלו' בזמן שהן לא יכלו עדיין בכלל להטהר) או אחרי 7 ימים שאחרי 5 ימי מחזור כביכול- אבל ללא קיום הפסק טהרה ו/או בדיקה במהלך הימים הללו באמצעות העדים כמתבקש מבחינה הלכתית.

א. האם יש משמעות לטבילה כזו?!

ב. האם משהו קורה למי- המקווה (מבחינת טומאה/טהרה) שאשה נידה טובלת בהם?

ראיתי אחת ישרה שם שכתבה בקשה לאלו שלא סופרות שבעה שלא יטבלו כיוון שהן פוגעות באלו שכן טובלות, ותהיתי אם יש בכך מן האמת.

כל טוב.

תשובה

ב"ה

שלום

ברמה ההלכתית הטהורה - ברור שאין בכך ערך, כמו גם שאין בכל כל נזק למקווה ולטובלות בו.

יחד עם זאת, בשאלה מה עדיף, שלא תטבלנה בכלל או שתתבלנה כך, בהנחה שאי אפשר להובילן לשינוי - אינני יודע להשיב וזו שאלה בעלת השלכות ציבוריות רחבות ועל כן ראוי שת"ח גדולים ישיבו עליה.

בברכה,

שי