טבילת כלי שנועד למתנה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 28/02/07 21:48 י באדר התשסז

שאלה

קניתי כלי זכוכית, אני מתכוונת לתת אותם במתנה, מלאים בעוגיות. זכור לי כי שמעתי בעבר שאי אפשר להטביל כלי שמיועד להינתן לאחר, אך איני מוצאת לזה אסמכתא. האמנם זוהי ההלכה?

ואם כן- האם מותר לי לשים עוגיות בכלי שאינו טבול (ולידע את המקבלים שאינו טבול)?

תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

בעקרון אדם חייב בכלי כאשר הוא הופך להיות בעליו.
על כן כלי ששאול מדוי- לא צריך טבילה.

ייתכן שיש פוסקים שאוסרים להטביל כלי שמיועד לאחר משום הטעם הזה- אלא שלענד"תי אם הכלי בין כה וכה מיועד ליהודי- אין בכך בעיה.

בכל מקרה, יש כמה אפשרויות:
א. לקנות את הכלי - עכשיו הוא שייך לך ואת יכולה להטביל אותו ללא חשש ולאחר מכן לתת לאחר.
ב. הכי טוב: להטביל אותו ביחד עם עוד כלים ששיכים לך שצריך להטבילם ואז מברכים על הכלים האחרים ואחרי שמטבילים אותם מטבילים גם את זה.
ג. אפשר לתת מתנה ולהודיע שלא הוטבל אבל:
1. פחות טוב מכיוון שנעזה בו שימוש למרות שלא הוטבל
2. אם ישכחו להטביל אותו או יחשבו שכבר הטבלת- עלול ליצור בעיה
לכן פתרון זה הכי פחות מומלץ.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן