טבילת כלים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 24/08/06 15:53 ל באב התשסו

שאלה

האם יש צורך להטביל קומקום חשמלי וטוסטר (מצנם), ובמידה שכן- כיצד עושים זאת?

תודה רבה, ובשורות טובות.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
עקרונית - כן. יש פתרון לבעיה החשמלית בכך שתקח את המכשיר לטכנאי יהודי שיפרק אותו, ואח"כ ירכיב אותו מחדש.זה נקרא שהוא מייצר אותו מחדש ואז אינו צריך טבילה.הפרוק וההרכבה צריכים להיות ברמה של "מעשה אומן" ולכן לא די בפרוק סמלי שתעשה לבד.
יש שמטבילים את המכשירים כמו שהם ומקפידים לייבש אותו היטב כמה שעות (וגם עם מייבש שער או משהו כזה) , וסומכים על כך שהיום הרכיבים החשמליים לא כ"כ עדינים,וניתן להניח שהמכשיר לא יתקלקל.
בברכה, אליעזר