טבילת כלים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 01/03/06 10:15 א באדר התשסו

שאלה

רציתי לדעת האם כשעושים שימוש חוזר בצינצנות זכוכית, כגון קפה שנגמר ורוצים להשתמש בצינצנת, יש לטבול אותן, גם אם מדובר במוצר ישראלי שמיוצר בארץ?

תשובה

שלום,
כלים שנעשו ע"י גוי או שנקנו מגוי, חייב להטביל אותם קודם שיתשמש בהם לצורכי אכילה או סעודה. גם כלים שנקנו מגוי או שנעשו ע"י גוי, והיה בהם אוכל , לאחר שנגמר האוכל אם רוצה להשתמש בכלי לצורכי סעודה או אוכח, חייב להטבילו. לכן במקרה ששאלת, אם הקפה מיובא מחו"ל, שאז יש חזקה שהוא נעשה ע"י גוי, או אם הקפה נקנה מגוי, חייב אתה להטביל את הצנצת לפני שימוש חוזר שלה.
כל טוב,
אריאל ariel_hm@minols.com .
צוות משיבים ישיבת "הר-עציון".