טבילת כלים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 20/03/05 13:22 ט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

רכשתי כלים חדשים מפלסטיק,מתכת וזכוכית. אני חושבת שכלי הפלסטיק מיפן(עטוף ניילון) והמתכת תוצרת ישראל, אך אינני בטוחה.

כבר מס' חודשים שאני נמנעת מלהשתמש בהם וזאת משום שאינני יודעת מה הנוהל לטבילה כולל הברכה. רציתי לדעת אם ניתן לטבלם בבית באיזושהי גיגית גדולה מפלסטיק (גם אותה צריך להטביל?)ולא במקווה/נהר/ים?

אודה מאוד לתשובתך המהירה. אני נמנעת מלהשתמש בהם ומוגבלת לכלים חד פעמיים, שלא מאפשרים לי להנות מבישול וכולי.

תודה רבה על זמנך ועזרתך!

בברכת שבוע טוב!

תשובה

חייב להטביל אך ורק במקווה(אפשר גם בים או נהר אבל זה לא נראה לי מעשי עבורך). יש בכל מקווה בור לטבילת כלים.
צריך להוריד את כל המדבקיות עד שלא נשאר אפילו רושם של דבק.
צריך לברך לפני הטבילה- ברוך אתה ה' א-לוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על טבילת כלים.
אחר כך מטבילים ואסור לדבר בין כלי לכלי אא"כ הדיבור קשור לטבילה עצמה.
כלי מתכות וזכוכית מטבילים עם ברכה
כלי חרסינה ופלסטיק- אשכנזים אינם מטבילים.
ספרדים מטבילים בלי ברכה.
וכל זה כמובן רק כאשר הכלי נקנה מגוי או אפילו מיהודה אבל היהודי בעצמו קנה אותו מגוי או שגוי עשה אותו.

כאשר יש לך ספק האם צריך לברך או לא: תטביל בלי ברכה
תרכוש כלי אהד שוודאי צריך ברכה וברך עליו וזה מוציא את כל שאר הכלים לידי חובתם.