טבילת כלים שלא הטבלו לאחר שימוש ממושך

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 28/04/06 00:26 ל בניסן התשסו

שאלה

שלום רב.

ככל שידוע לי,ותקנו אותי אם אני טועה, יש אפשרות למי שאינו יכול ללכת למקווה להכנס מתחת הדוש במקלחת ולהזרים על עצמו כמות מסויים של מים למשך כמה דקות.

שמעתי שניתן לעשות כך גם לכלים שלא עברו טבילה!

כמו כן האם ניתן להכשיר כלים בצורת הגעלת כלים, כמו בפסח?

תשובה

בס"ד

שלום רב

הכלי חייב לעבור טבילה במקווה כשר או בים כפי שנוח .
שטיפת 9 קבין מתחת לברז מים אינה תחליף לחובת מקוה , אלא התירו לבעלי קרי טבילה כזו [שהיא אינה חובה].
לגבי הגעלת כלים לא הבנתי כ"כ את השאלה , אך אם השאלה היא האם ניתן להכשיר כלים שבלעו איסור [לא כלים שהיו בבעלות גוי וצריכים טבילה שזה דיו אחר לגמרי ובו רק מקווה יועיל ולא הגעלה וכו'] הדבר אפשרי גם לאחר הפסח כמובן.

בברכה

יזהר אשור
ישיבת הר ברכה