טבילת בתולה במקווה

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/04/02 06:52 כח בניסן התשסב

שאלה

האם האיסור לבתולה לטבול במקווה הוא איסור או תקנה?

דחוף ביותר

תשובה

ב"ה

שלומות!

גם אם מדובר בתקנה, גם אם מדובר בדין מדרבנן, אין בכך מקום להקל. על כגון אלה נאמר נבל ברשות התורה.
כאן, חכמים גילו לנו את עומק הבנתם החינוכית, את הרצון הפנימי שלהם להוסיף קדושה וטהרה בעם ישראל. לכןאין בכך כלום בין אם זה תקנה ובין אם זו הלכה מן התורה. צריך לשמור על תקנה זו דווקא בשל הסכנה העצומה שיש בהתרתה ועקיפתה.
מהניסוח ",דחוף" ניתן לחשוב שיש בשאלה זו אספקטים מעשיים כאלה ואחרים. אם צודקים דברי, אני מציע לך לא לחפש דרכים עוקפות כדי להרגיש שלם מן הבחינה ההלכתית אלא להיוועץ איך להתגבר על הקושי האמיתי! חבל להתחמק מן הבעיה. מי שירצה לעקוף את ההלכה דרך ההמנעות מאיסור טומאת נידה לא מבין את עומק המושג של טהרה וקדושה.
אני מציע לך להיוועץ עם מי שמסוגל לנהל איתך שיח בעל פה, גם אם טלפוני, גם אם לא פנים אל פנים.
אשמח אם תעשה זאת.

בברכה,

שי