טבילה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 16/12/07 21:11 ז בטבת התשסח

שאלה

שלום רב

אני מתגרשת בקרוב. היום טבלתי אע"פ שאנחנו כבר חיים בנפרד ואני יודעת שאין סיכוי שנקיים יחסי אישות. האם זה בסדר? האם אוכל לטבול גם בתור גרושה? חשוב לי לציין שהטבילה מאוד חשובה לי ומאוד התחברתי למצווה זו. אינני מקיימת את כל המצוות קלה כחמורה וזו אחת המצוות שכן "מדברת" אלי.

תודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כל עוד את נשואה, ויש סכוי ולו הרחוק ביותר, שאולי אולי אולי, איכשהו יהיה סכוי של התקרבות - תטבלי כרגיל.
לאחר גירושין, אסור לטבול, בדיוק כשם שרווקה איננה טובלת, גם אם עז רצונה להיות טהורה, (כל עוד לא זכינו לחזרתם של דיני טומאה וטהרה למלא היקפם.)שהרי טבילה איננה רק טהרה אלא בראש ובראשונה מצוה, ומצוה אנחנו מקיימים לא כי אנחנו רוצים ,אלא מפני שד' יתברך ציוה אותנו, ואם כך הרי שצריך לקיימה בצורה ובתנאים שבהם הוא ציוה ולא אחרת.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן