טבילה עם בלנית

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/03/06 21:50 יח באדר התשסו

שאלה

שלום הרב.

כשאני טובלת בפני בלנית אני חשה לחץ מסוים ואי נוחות לעקב את הבלנית ולכן אינני מספיקה לכוון את כל הכוונות שהייתי רוצה לכוון במעמד מיוחד שכזה.

בעלי הציע שאטבול בפניו כלומר אעשה את כל ההכנות לבד ורק בשניה שבה כל גופי נכנס למים יראה אם לא יוצאת אף שערה והטבילה עלתה יפה וילך לדרכו. ואז אוכל לטבול ע"פ הקצב שלי.

אני יודעת שבשעת הדחק מותר לבעל להטביל את אישתו אך האם במקרה כזה שאין צורך הלכתי זה בסדר מלכתחילה שבעלי יטביל אותי?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אני מציע לנסות למצוא פתרון ביחד עם הבלנית. הרי לא מדובר בדבר של כל יום, ואני משוכנע שהיא תשמח לעזור.
בכל אופן , טבילה עם הבעל , לא באה בחשבון.!
הפתרון הזה אמנם מצוי בספרים ,אבל היה טוב בחו"ל במקום שאין בלנית או אין אפילו מקוה ואשה טבלה בנהר או בים וכד' .
בברכה, אליעזר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן