טבילה כשהבעל לא בבית

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 05/08/09 13:11 טו באב התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

כשהייתי במילואים הגיע זמן הטבילה של אשתי, ועקב אי ידיעת ההלכה היא הלכה וטבלה בכל זאת.

כמה דקות אחרי הטבילה נודע לבלנית שאני לא אהיה בבית, והיא אמרה לאשתי שתשים סכין מתחת לכרית וזה מה שעשתה אשתי כל לילה עד שחזרתי ממילואים.

עכשיו שחזרתי ממילואים, האם עלתה לאשתי הטבילה הראשונה (כשלהלכה לא הייתה צריכה לטבול בסיטואציה כזו), או שמא צריכה לטבול בשנית?

והאם יש חילוק בין ספרדים לאשכנזים.

תודה מראש.

תשובה

הטבילה עלתה לה בודאי, ונכון עשתה שטבלה.
אמנם בהלכה יש דיון בענין זה, אבל במצב של בעל במילואים, כולנו יודעים שיש הפתעות, ופתאום מקבלים שחרור וכד', ולכן ההנחיה היא שאשה כן תטבול , אף כשהבעל במילואים. ואפילו אם בוודאות יודעת שלא יגיע בליל הטבילה, אולי יבא למחרת, ולפחות תהיה מותרת במגע.