טבילה במקווה

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 04/09/08 12:12 ד באלול התשסח

שאלה

שלום,

אני נשואה טרייה ורוצה להמשיך את הטבילות במקווה

שבוע הבא זו הפעם הראשונה מאז הטבילה של הנישואים שאני הולכת שוב.

שאלתי: מתי אני מתחילה לספור"7 נקיים"?

אודה על תשובה מהירה כי נדמה לי שאני צריכה כבר להתחיל לספור.

תודה מראש

תשובה

שלום אלינור,

הכללים הם אלו:
א. אם הווסת נעצרת עד היום החמישי מהתחלתה את עושה בדיקה, הפסק טהרה, ביום החמישי קצת לפני שקיעה, ומתחילה לספור למחרת - היום השישי הוא יום הראשון לשבעת הנקיים.
ב. אם הווסת אינה נעצרת עד היום החמישי מהתחלתה, את עושה את הבדיקה קצת לפני שקיעה ביום עצירת הדם, ומתחילה לספור למחרת. למשל, אם הדם נעצר ביום השישי בבקר את בודקת ביום השישי לפני שקיעה, ויום הראשון של שבעת הנקיים הוא היום השביעי(מאז תחילת המחזור).
אם משהו לא ברור תשאלי שוב. הכי טוב שחוץ מרב שאפשר לפנות אליו תהיה לך אישה מנוסה וחכמה שאפשר לפנות אליה.
בברכה, דוב ברקוביץ