טבילה במקווה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 12/06/07 00:25 כו בסיון התשסז

שאלה

שלום רב

בתי בחודש שביעי, היא ובן זוגה רוצים להינשא. הם הביאו את כל האישורים ותמונות . אמרו להם שבתי צריכה לבקר אצל הרבנית 3 פגישות וכמובן שזה בסדר. הבעיה הינה טבילה במקווה. בתי מאד רגישה לדלקותבדרכי השתן והיא מאד מפחדת לטבול במקווה. האם יש אפשרות לוותר? האם היא צריכה להביא מכתב מרופא?

אנא אבקש תשובה מכבודו

אמא של ש שלא עוצמת עינה בלילה ורוצה כבר לראות את בתה נשואה לפני לידת תינוקה.

תודה מראש

נ'

תשובה

לשואלת שלום רב.
גם אשה בהריון שעד כה לא טבלה צריכה חטבול לפני החתונה.. אם יש בעיה רפואית ספיציפית, צריך ללכת לרופא ולפתור אותה. אבל באופן עקרוני אין הבדל בין מקוה לבין בריכה ואמבטיה. והרי ברור שהיא מתרחצת! ולכן לא ברור למה אינה יכולה לטבול. מי המקוה נקיים ואין שום מניעה לאשה עם רגישות לדלקות לטבול.
בברכה
אפי קיציס