טבילה במקווה לפני חתונה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 08/07/07 15:56 כב בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת האם ניתן לטבול במקווה (- בטבילה לפני חתונה) עם ציפורניים בידיים כאשר הן נקיות ומסודרות ללא לק או צבע או כל חומר אחר, או שיש איסור מוחלט לטבול איתן משום חציצה ? והאם זה תלוי באורכן? אשמח לתשובה במהרה.. תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
הציפורניים אינם חוצצות בתנאים הבאים (שהזכרת):
א. לנקות היטב מתחת לציפורניים.
ב. ללא צבע מתפורר
ג. האשה רוצה לגדל את ציפורניה וחושבת להשאיר אותם כך. (אם היא מתכננת לגזור אותם, יש לגזור אותם לפני הטבילה)
אלה עיקרי הדין. יש פרטים נוספים שאותם יש ללמוד.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן