טבילה בים

חדשות כיפה צוות רבני צהר 03/04/08 16:30 כז באדר ב'

שאלה

שלום,

אנחנו מתכננים להינשא בתחילת חודש אוקטובר השנה.

מסיבות שנובעות בעיקר מהגיינה, אשתי לעתיד חוששת מטבילה במקווה.

קראתי תגובות של גולשים בפורומים שונים, שניתן לקבל אישור לטבול בים במקום במקווה.

האם הדבר נכון? כיצד ניתן לקבל אישור כזה?

חשוב לי לציין, כי חברתי ממש מתנגדת לטבילה במקווה, וכי במקרה שניתקל בסרוב, נאלץ להתחתן שלא דרך הרבנות.

אודה לך על תשובה בהקדם.

תודה

תשובה

באופן עקרוני, ההלכה מאפשרת טבילה בים או במעיין אלא שמבחינה טכנית זה קצת מסובך. המלצתי היא שתבחרו בהדרכה של צהר (הדרכה שבכל מקרה הרבנות מחייבת). אשתך לעתיד (או שניכם יחד על פי בחירתכם) תוכל לשוחח עם המדריכה על כל העניין, להביא בפניה את החששות, לשמוע את השיקולים ולבסוף תעשה מה שהכי מתאים לה.
בהצלחה, בשמחה ובמזל טוב!