חתונת אחותי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/02/08 15:36 ד באדר א'

שאלה

לכבוד הרב שרלו

שלום וברכה,

מחרתיים בשעה טובה מתחתנת אחותי היחידה (אנחנו חמישה בנים), והסיטואציה מעמידה בפני מספר שאלות הלכתיות:

1. עד היום לא נמנעתי ממגע פיזי איתה עד לרמת ה'כיף'. מה דעת הרב בשאלה? האם נישואיה אמורים לשנות את ההתנהלות?

2. האם לאחר החופה ניתן לחבק אותה?

3. לבקשתה אנו נרקוד איתה בשלב כלשהו בחתונה. האם יש להקפיד שלא לתת לה יד בריקוד?

4. בשעה שהיא יושבת בכיסא הכלה לפני החופה, האם עלי להימנע מלהיות איתה כיוון שחברותיה שרות שם?

תודה רבה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה ומוצלחת.
א. אין העובדה שהיא מתחתנת משנה משהו בתחום זה, למעט אם הדבר מפריע לבעלה.
ב. אחלק את תשובתי לשני חלקים: מבחינה הלכתית הדברים זהים בין בשעת החופה ובין אחריה. מבחינת צניעות – אני נוטה להעדיף הימנעות ככל האפשר מחיבוק ונישוק בפומבי, גם זה המותר.
ג. התשובה לג היא כנ"ל. לאמור: מבחינה הלכתית אין לכם איסור על כך, אולם איני מבין מפני מה לתת לגיטימציה לריקודים מעורבים.
ד. מותר לך להיות איתה, ולהתעלם משירת הבנות.

כל טוב