חתונה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 21/12/06 06:40 ל בכסלו התשסז

שאלה

שלום וברכה ויישר כח על העבודה!

לא מזמן נישאנו ואת החופה ערך הרב שלנו שזכינו והוא גם חבר קרוב ביותר שלנו.היה לנו ברור כבר מזמן שהוא יהיה זה שיחתן אותנו.

שמענו ממישהו (לא רב) שיש חיוב לשלם עבור עריכת החופה ורצינו לדעת אם זה נכון ואם זהו מנהג או הלכה ואם כן איך להציע תשלום בלי לפגוע ברב ומה לעשות אם הוא ידחה אותנו על הסף או ייעלב (מה שסביר להניח יקרה)

תודה רבה וסליחה על אורך השאלה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום אבי, ומזל טוב!
יש נוהגים לשלם לרב שעורך את החופה מכיוון שהוא משקיע זמן בעריכת החופה ובנסיעה וכו´. אך רבים וטובים, במיוחד אלו שמבקשים מהרב שלהם לערוך להם חו"ק, לא משלמים. הרי הרב ממילא היה בא. לכן נראה לי טבעי ומובן מאליו שלא תשלמו.
חנוכה שמח ומזל טוב!
ידידיה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן