חתונה עם חוזרת בתשובה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/12/16 18:31 יח בכסלו התשעז

שאלה

שלום הרב,

אני בחורה שגדלה בבית המכיר בתורה ומצוות אבל לא מחייב ללכת על פיה, בתור בחורה צעירה לא שמרתי על עצמי וכיום איני שמורה לחתונה.

היום אני רוצה להתחתן עם בחור שומר מצוות ולבנות בית דתי אך מרגישה שאיני ראויה לבעל כזה וגם אם כן איך אסביר את עצמי?

תודה

תשובה

לשואלת שלום
אמרו חכמים: "במקום שבעלי תשובה אומרים - צדיקים גמורים אינם עומדים". וההוכחה לכך: "שלום שלום לרחוק ולקרוב", ה' אומר שלום קודם לרחוק, ואחר כך לקרוב.
האמונה היהודית מעמידה בבסיסה את ההכרה בתהליך [חזרה בתשובה].
ישנה 'אופנה' להחשיב בעלי תשובה כדתיים סוג ב'. [זהו קלקול ועיוות נוראי מהאמת המוחלטת].
ההסבר שלך יכול להיות פשוט מאוד: כמו שדוד המלך חזר בתשובה, כמו שעם ישראל חזר בתשובה, גם את.
יהי רצון שביתך יהיה בית מלא בתורה וקדושה, עם אמונה יהודית אמיתית.
בהצלחה רבה.
(מקורות: ברכות דף לד)