חתונה מתי?

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 27/11/06 13:05 ו בכסלו התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בחורה בת 20, ואני יוצאת עם בחור כבר 5 שנים. הבחור התגייס עכשיו לצבא למשך 3 שנים. אנו משתדלים מאוד לשמור על גדרי ההלכה אך לפעמים לא עלינו אנו נופלים, אני ממש רוצה לבנות איתו בע"ה בית נאמן בישראל אך איני יודעת מתי הזמן הנכון להתחתן. הבחור בקרבי, ואמרו לי הרבה אנשים שלא קל להיות נשואה לחייל מצד שני הקשר ממש קשה, כי כשנופלים זו ההרגשה הכי נוראית אני רוצה שהכל יהיה בצורה הכי אמיתית והכי נכונה.

אני מודה לרב על הזמן שלו, ואשמח אם לא יופיע השאלה באתר

תשובה

חמש שנים חברים? זה באמת המון זמן, ואני בהחלט מבין את הקושי שלכם לשמור על גדרי ההלכה. לא מציאותי להגיד לכם "תשמרו על קשר אבל אל תתראו, אל תפגשו". הדבר הנכון יהיה להנשא בקרוב, אבל צריך לדעת מראש שזה מאד מאד מאד לא פשוט. ההעדרות של הבעל מן הבית, בעיקר בשנה הראשונה, אך גם בשנים הבאות (וזה מה שמצפה לכם, אם מדובר בחייל קרבי), ובכל זאת, אם זו המציאות שלכם, אני חושב שכדאי שתנשאו.