חתונה מוזרה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 08/11/07 11:40 כז בחשון התשסח

שאלה

אנחנו אנשים דתיים, לצערי בנינו לא הלכו בדרכנו והם לא מקיימים מצוות.

אחד הבנים שלי הודיע לנו שחברתו בהריון והוא רוצה להתחתן.

שאלתי היא מה הדין לגבי שבת חתן ושבע ברכות.

נאמר לי שבמקרה כזה יש לנהוג אחרת מכרגיל.

בתודה

תשובה

בסד

שלום רב.
מזל טוב ,וברכה רבה לסבא ולסבתא היקרים .
הכל כרגיל!!

עכשיו אדבר[ כיועץ נשואים.]
יש צורך חזק להבהיר לזוג כי ,הריון אינו סיבה לחתונה!!
חיים משותפים לשנים רבות של שני בני הזוג ,[אסור להם שיתחילו עקב תקלה!]!
ההריון ,כבודו במקומו מונח ,אנו מברכים את הילוד לחיים טובים בריאות וכל טוב.אבל יש לבדוק היטב אם הזוג מתאים לחתונה .אם הם באמת מעונינים בנשואים הללו.

רק אחר שיבררו וילבנו את אהבתם ורצונם להנשא כדת מושה וישראל ,יפגשו עם יועץ או יועצת או רב\נית לשיחות הכנה לקראת הרגע הגדול של המעמד הקדוש של הנשואים.(מנותק לחלוטין מההריון והפרסומת לענין, קרובי המשפחה והשכונה והידידם שלכם הרואים בזה כתקלה ומכשלה.)
אתם ההרים כוונו את הנוער לחיי משפחה נכונים .כי עתיד ילדכם הוא עתידכם ,ואין זה משנה ,מקימי מצוות או לא .
הנכדים הם שלכם ויקבלו את החנוך שלכם בסופו של דבר...אם תשכילו לא לדחות חלילה את ילדכם.

לשאלתך, הריון הוא ברכה ולא משנה את תהליך החתונה בעצם ,כן לא נעים ומה יגידו ?אבל נזכור כי לביש אדם הוא כמו לשפוך את דמו ממש.

נתפלל כולנו שאכן ינחה אותם השם בדרך נכונה ויחזרם בתשובה שלמה אמן.
בברכה