חתונה דתית

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 11/06/07 22:54 כה בסיון התשסז

שאלה

אני ובן זוגי עומדים להינשא בתאריך 8/8/07 וברצוננו לברר על חתונה כדת משה וישראל לא דרך הרבנות.האם ישנה דרך אחרת? חשוב לנו להדגיש כי אנו רוצים חתונה דתית... תודה רבה ר'!

תשובה

לשואלת ובן זוגה שלום רב.
לא ניתן לערוך חופה שלא דרך הרבנות. הרבנות היא הגוף הרשמי במדינה שמנהל את רישום הנישואין. רק שם אפשר לברר האם השניים יכולים להנשא זה לזה. רק שם אפשר לודא שהאדם לא היה נשוי בעבר, ורק שם אפשר לודא שאם יהיה ח"ו פירוד, הוא ייעישה כראוי ויירשם כראוי. לכן אין דרך להתחתן אלא דרך הרבנות.
בברכה
אפי קיציס