חתונה בתקופת בין המיצרים

חדשות כיפה צוות רבני צהר 17/09/03 10:03 כ באלול התשסג

שאלה

אנו מתעדים להינשא ביום כו בתמוז, תשס"ד (15.7.2004) למיטב הבנתי מדובר בתקופת בין המיצרים ובתקופה זו רק לחתן וכלה ספרדים רשאים להנינשא. שאלותיי:

האם אכן גם החתן וגם הכלה אמורים להיות ספרדיים?

האם התאריך הנקוב הוא אכן תאריך בו יינתן אישור הרבנות להינשא?

ואחרונה, וכאן עלי להתנצל על בורותי, מהי תקופת בין המיצרים, מה המשמעות של המושג הזה ומדוע לא ניתן להתחתן?

תשובה

איילת שלום,
בענין התאריך, הקובע הוא החתן (אין חשיבות לעדה של הכלה). מבחינת האישור לתאריך, עליכם לוודא זאת ברבנות בה אתם אמורים להרשם - הם הקובעים בסופו של דבר. כדאי לעשות זאת לפני שסוגרים עם האולם וכו'.
בענין הסבר על תקופת בין המצרים:
תקופת בין המצרים נקראת כך ע"ש פסוק במגילת איכה המתאר את חורבן ירושלים שם כתוב: "כל רודפיה (של ירושלים) השיגוה בין המצרים). מיצר פירושו צער. זו תקופה בה עם ישראל אבל על חורבן הארץ וירושלים ועל אבדן עצמאותו.
אחד ממנהגי האבלות הוא לא להתחתן. זהו מנהג אשר קיים דורות רבים ומעיד על הקשר והזיקה בין העם וארצו וההיסטוריה המשותפת.
תקופת בין המצרים מתחילה ביום י"ז בתמוז ועד ט' באב.
מזל טוב