חתונה בטבת

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 15/08/07 21:50 א באלול התשסז

שאלה

שלום! התארסתי לפני שבוע. בשבת האחרונה קראתי בספר "ברכה והצלחה" של הרבי מליובאוויץ שנהוג שלא להתחתן בחודש טבת,ואין הסבר למה. זה קצת מפחיד ומבאס אותי,כי תכננו את החתונה לחודש טבת(בשבועיים הראשונים שלו)ונורא רצינו דוקא את החודש הזה ממספר סיבות.מה הדין וכיצד עלינו לנהוג?

תשובה

שלום רב,

אנחנו נוהגים שמתחתנים בחודש טבת, לכן, יכולים אתם לקבוע זמן לחתונה בחודש זה, עפ"י הקבלה נחשב חודש זה כמקבילו של חודש אב, ולכן,כנראה בימים עברו היו שלא התחתנו כמו גם בחשוון וכבר כתב הרב גינצבורג שהרבי ביטל דבר זה.
לכן, שיהא לכם במזל טוב , ובחודש טבת מתוך לילי טבת הארוכים תזכו להאיר את העולם בבנין שלם.

כל טוב, חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה