חתונה בבין המיצרים

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 11/02/04 09:30 יט בשבט התשסד

שאלה

לרב שלום וברכה,

במז"ט אני הולך להינשא. מסיבות מסויימות התאריך נקבע על י"ט בתמוז 8/7/2004. רציתי לברר עד כמה תאריך זה מהווה בעיה אם בכלל. אגב, אני ספרדי במוצאי וידוע לי שמנהגי האבלות בעדתי הם מר"ח אב. כמו כן במידה ומותר, האם ישנה בעיה לאשכנזי המוזמן לחתונה זו להשתתף בה.

בתודה ובברכה

שמוליק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב:

למרות שמעיקר הדין לספרדים מותר להתחתן עד ר"ח אב בפועל הרבה מהספרדים לא נוהגים להתחתן בשלושת השבועות וכמו"כ עד כמה שידוע לי הרבנות הראשית אינה מאפשרת להינשא בתקופה זו.

בילקוט יוסף מובא שאכן הספרדים מתחתנים בתאריך זה.

מיכאל ברום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן