חשש לסיוע לחילול שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 24/05/06 13:32 כו באייר התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב/המשיבים.

ישנו אתר המפרסם בדרך קבע קישורים בשלל נושאים ולעיתים אף נותן קישורים משעשעים. האתר מעדכן את עצמו מידי יום שישי והייתי רוצה לשלוח לו קישור נוסף. הבעי'ה כאן היא שאני בטוחה שבקישור הזה יצפו אנשים רבים במהלך השבת.

מצד אחד, ברור לי שמי שיצפה בו יחלל שבת איתו ובלעדיו. אולם מצד שני, האין זה נכון לומר שאני מוסיפה-מסייעת לחילול השבת שלהם במידת מה?

תודה מראש על התשובה.

תשובה

בעזה"י

שלום

עליך לשלוח את הקישור מספיק זמן לפני שבת כך שתהיה שהות למפעיל להעלותו בלי לחלל שבת, אם החליט לעשות זאת בשבת- הרי זו בעיה שלו.
כנ"ל לגבי גולשים אחרים.

כמובן בתנאי שהקישור לא מקשר לדבר אסור...

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת