חשש חמץ בזכוכית

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 18/04/06 14:40 כ בניסן התשסו

שאלה

שלום רב וחג שמח,

יש לי שאלה על מקרה שקרה לי היום, שברור לי שפעלתי לא נכון. השאלה היא עד כמה לא נכון זה היה...

אני חונך ילד במסגרת פר"ח, הילד הזה בא ממשפחה מסורתית, וברור לי שהם מקפידים על כשרות בבית (לא אחת גם שמעתי את ההורים מדגישים לבן שלהם שאסור לו לשתות שוקו כי עוד לא עברו 6 שעות מאז שהוא אכל בשר. זו רק דוגמא...), אך האבא שלו מסתובב בלי כיפה, ובכלל כלפי חוץ הבית לא "נראה דתי.

היום הייתי אצלם, והם הגישו לי מיץ בכוס זכוכית (כוס שמשמשת לשתיה קרה בד"כ- בלי ידית), המיץ היה כשר לפסח כמובן, אבל אחרי ששתיתי התעוררו אצלי חששות בקשר לכוס עצמה. יש לי מקום להניח שהיא כוס מסט מיוחד לפסח- אבל אני לא יכול להיות בטוח בזה. ולא רציתי להעיר את השאלה שם בפניהם, לא היה לי נעים- למרות שכנראה הייתי צריך, וחייב אולי, לעשות זאת.

השאלה שלי היא, בהנחה שזו כוס שמשתמשים בה בימות השנה, והיא משמשת כאמור לשתיה קרה, האם לא היה די בשטיפת הכוס, בדרך של "כבולעו- כך פולטו" ובעצם אין חשש חמץ בכוס הזו, או שבכל זאת קיים החשש ששתיתי מכוס מוחמצת?

ואם כן- יש משהו שאני יכול לעשות עכשיו, בדיעבד?

בכל אופן, ברור לי שנהגתי לא בסדר בזה שלא מנעתי מעצמי את כל הספקות האלה מבעוד מועד, זה הלקח שלי להבא...

<אם אפשר, לא הייתי רוצה ששמי יפורסם, במידה ותפרסמו את השאלה>

תודה מראש וחג שמח.

תשובה

בעזה"י

שלום רב,
מכיוון שלשיטת הספרדים - כלי זכוכית אינם בולעים כלל- הרי שיש מקום להתיר.
כך שאם הכוס הייתה נקייה לחלוטין - אין לחשוש בה לחמץ, בדיעבד.

מה לעשות עכשיו?
לעשות תשובה ולהודות לקב"ה על ההתעוררות.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת