חשוווווב!! שאלה מכשילה!

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 03/08/07 01:18 יט באב התשסז

שאלה

שלוםם!

אני יהודייה מאמינה ב"ה! אבל תמיד הייתה בי את השאלה "איפה אלוקים היה בשואה? איך הוא נתן לכל כך הרבה יהודים!...להמון יהודים למות ככה?!" זאת שאלה מכשילה...שאלה שמכשילה הרבה יהודים ולכן אולי רובם במקום להתמודד עם השאלה ולחפש תשובה מעדיפים לחשוב שאין אלוקים והוא לא קיים....אני החלטתי לשאול אותך לפני שאני יגיע למסקנות...

אשמח אם תעזור ותתן לי את התשובה...

תודה רבה רבה!

ענבר!

תשובה

בסד

שלום רב.

באמת שאלה לא שיגרתית ,אבל אצלי היא מאד שאלתית ,לא אחת אני נידרש להשיב על כך .
וכך אני עונה לשואלים אותי ,לאחר שאני מברר אם הם באמת רוצים לקבל תשובה או שהם שואלים סתם לשאול ...ובעיקר אם [הם באמת מחפסים את השם .!]
כי מי שמחפס את השם הוא ימצא אותו אפילו בשואה.
כי מי ששמע סיפורי הצלה של שרידי השואה ,איך הם נצלו ואיך השם שמר עליהם לא יכל שלא לראות את השגחתו של השם בעולם ..(אבל מתגנבת לה השאלה "ומה עם אלה שלא נצלו מהאסון"?..ועל זה אין לי תשובה...כן כן אין לי תשובה כי אני לא יודע ולא אדע אף פעם מה הם השקולים שהיו להשם להציל את אדם זה ולא להציל את האדם האחר...)

אבל[ אין ספק כי מי שעניים לו לראות רואה את יד השם המכוונת את כל העולם וההסטוריה בכללה.]
ולכך ישנם ארבע אפשריות לתשובות לתופעת השואה.
1. השואה היתה חלק מתהליך שבו השם העניש את עם ישראל ..כמו בחורבן המקדשות וההרג שהיה אז.
2. השואה היא[ חלק מתהליך הגאולה והקמת המדינה. ]
כי לולי השואה היהדים לא חפצו לעלות לארץ ולהתישב בה.ורק האסון החיש את העליה והקמת המדינה.
3. השואה היתה עונש על הציונות ...ועונש על העבירה על שלושת השבועות..(השבעתי אתכם ..אם תעירו ..את האהבה עד שתחפץ."..ואומר המדרש אם תעברו על השבועה אפקיר את דמכם כצבאות וכאילות..")
3. עונש על חטאים קדומים וגילגולים קודמים

בכל אחת מהתשובות ישנם שאלות רבות ונוקבות ..וטוב שכך.... כדי ללמוד ולחזק את האמונה,כי רק מתוך שאלות לומדים יותר ויותר.
בכל אחת מהתשובות אני אורה את ההשגחה של השם והנהגתו את ההסתוריה ..גם אם זה לא נעים וקשה.
בסוף ללמד ונבין [כי אנו מאמנים בני מאמנים גם אם אנו לא מבנים .!]וגם אם יש לנו שאלות ואיין אנו יודעים תשובות ..אף אחד לא הבטיח לנו שיש תשובות לכול...
בברכה