חשוב!! ..

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/01/07 19:09 א בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

מה זה שביעית?? אם אפשר הסבר בבפשטות כיוון שאין לי ידע קודם בנושא.

ועוד שאלה ,

אם נולדתי בג' אדר ב' ואין השנה אדר ב' אז התאריך עובר לג' אדר א' נכון?

מה צריך לעשות בדיוק בט"ו בשבט (השנה ט"ו בשבט יוצא בשבת אז זה אומר בליל שבת הכוונה יום שישי בערב נכון? ) ואין משהו להוסיף בקידוש בערב או משהו כזה?ובתפילה מהן התוספות? ומהם המנהגים?

ומה זה שבת שירה ? מה זה אומר לגביי?

שבוע טוב ומבורך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שביעית היא השנה השביעית בכל מחזור זמנים, ובשנה זו נאסרה עבודת הקרקע וכמו כן כל הגדל בארץ בשנה זו הוא קדוש בקדושת שביעית. פרטי הלכה זו וטעמיה רבים הם, ועל כן נראה לי שכדאי לפנות למכון התורה והארץ ולרכוש cd בעניין השביעית.
בט"ו בשבט אין מוסיפים דבר בקידוש ולא בתפילה, אלא המנהג הוא שאוכלים ביום זה מפירותיה הקדושים של ארץ ישראל, את זה כדאי לעשות במהלך סעודת שבת, וכן לקרוא על כל פרי ופרי ממדרשי חז"ל המתארים את שבחו ואת קשורו של עם ישראל. כמו כן יש להשתדל ביום זה ללמוד הלכות מצוות התלויות בארץ, אפשר ללמוד מספר חכמ"א, ועוד ספרים.
יום הולדתך הוא באדר השנה (יש רק אדר אחד).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון