חשוב..

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 21/12/06 18:10 ל בכסלו התשסז

שאלה

שלום הרב,

איך אני משתלט ומנצח את היצר שבתוכי?

אני ב"ה לומד תורה ומשתדל לקיים את רצון ה' אבל יש בי איזה משהו שאני לא מצליח לנצח.. מה אני צריך לעשות כדי לנצח? שככה אני יוכל להתקדם יותר!! תודה..

שיהיה לכולנו חג שמח! חג של אור.. ושניזכה לראות את האור! האור הטוב.. בעז"ה!

תשובה

שלום לך
שאלת את שאלת השאלות! לו ידענו כיצד לעשות זאת טוב לא היינו חוטאים. ובכל זאת כמה עצות:
א. התחכם לו - נסה לעבוד על המידות שלך ועל עולמך הרוחני דווקא לא בנושא בו אתה נופל בפני היצר ותראה איך לאט לאט כולך מתעלה יותר וגם הבעיות שלך עם היצר פוחתות.
ב. נסה להגביר את המוטיבציה שלך - כלל שתרצה יותר, תצליח יותר. סה בתחילה לתת לעצמך 'פרסים' חומריים על הצלחה כנגד היצר וכך תרגיל את עצמך לאט לאט ללכת בדרך טובה.
ג. מלא את מוחך בתורה! ככל שליבך יהיה מלא בחכמה ובתורה ולא יהיה ריק כך תתגבר יותר על דברים רעים.

מקווה שתצליח, וגם אנחנו נצליח להשתמש טוב בעצות אלו ו'יתמו חטאים מן הארץ'!
אריאל