חציית תחום שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/02 16:30 יז בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב עוזיאל אליהו , השלום והברכה !

כמה שמחתי לגלות אתר זה .

קראתי את תשובתך לשאלה אודות מגורים בישוב שאינו דתי . אכן , גם אני התחבטתי בשאלה זו טרם הגעתי לצורית ובזכות החיזוק שנתת לי , אני כאן עם משפחתי , ומאושר .

לשאלתי : האם מותר ללכת ברגל מצורית לבית כנסת בכרמיאל בשבת , כאשר אני חוצה ואדי (מרחק אוירי - כ- שלושה וחצי ק"מ) ? האם אין כאן משום חציית תחום שבת ?

תודה ובברכה ,

יואל אהרון - צורית .

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש אפשרות לצאת מהצד האחורי של הישוב צורית ולרדת בואדי ולהגיע לאזור השכונה המערבית של כרמיאל.
אולם המרחק (כ 2 ק"מ) מצריך לעשות" עירוב תחומין".בנוסף הדרך לא כ"כ עבירה.

לצאת משער היישוב וללכת ברגל לאורך הכביש עד כרמיאל –אסור (כ 20 ק"מ).

אסביר לך מהו איסור "תחומין"
נאמר בתורה בספר שמות" אל יצא איש ממקומו ביום השביעי" ומכאן למדו חז"ל, שאסור לצאת את העיר יותר מאלפיים אמה(קצת יותר מק"מ אחד),כדי לא לפגוע באופיה המיוחד של השבת.
תחילתו של תחום זה נמדדת מן הבתים האחרונים של היישוב לכוון ההליכה.
אדם הצריך ללכת מישוב לישוב במרחק הנ"ל עליו להניח בערב שבת מזון לשתי סעודות לפני תום נמרחק של אלפיים אמה, או אז קובע הואאת מקום שבתו/מנוחתו בתחנה זו.הכנה זו של עירוב תחומין גורמת לכך שהאדם יכול מאותה נקודה ללכת אלפיים אמה נוספים, אך נשללת ממנו האפשרות לצאת לכוון אחר.

יישר כוחך !!!

בהצלחה

עוזיאל