חצאית- עד איפה?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 17/02/09 18:02 כג בשבט התשסט

שאלה

כבוד הרב,

עד איפה צריכה להיות החצאית?

מתחת לברך? עד לקרסול?

מה הדעות השונות? ומה הסיבות לכל הדעות??

האם עד הקרסול זה למי שמחמיר?

האם עד מתחת לברך זה לא צנוע? למה?

הרי יש כאלה שהולכות עד הקרסול, האם אני לא צנועה?

אני ישמח נורא אם תפרט, כי אני נורא מבולבלת..

תשובה

בסד

שלום רב.

כתוב בהלכה כי "שוק באישה ערווה" לכן צריך לכסות את כל השוק. אולם יש מחלוקת מהו השוק?
הדעה המקובלת והיא ע"פ השפה העברית כי שוק הוא מהברך ועד כף הרגל. אולם דעת המשנה ברורה כי השוק הוא מהמותן ועד הברך ומביא ראיה מהפסוק "שוק
על ירך" לכן לפי פסיקתו החצאית יכולה להיות עד אחרי הברך(אפילו כיושבים).
אולם רוב הפוסקים אומרים כי כל הרגל צריכה להיות מכוסה.
להלכה רק הנשים שקיבלו עליהם את המשנה ברורה כפוסק בכל התחומים נוהגות ללכת עם חצאית עד אחרי הברך ואפילו בלי גרביים.
יוצא מכך שרו הדעות הם כל אורך הרגל ויש מקילים עד הקרסול אם גרביים.
בברכה