חצאית מתרוממת במסלול-דחווווף לזמן הזה!!!

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 09/08/07 17:13 כה באב התשסז

שאלה

בעוד זמן קצר אני יוצאת למחנה בני עקיבא, ואני מתאימה בגדים ע"פ המסלול, ז"א בגדים קלים וחצאית רק עד הברכיים, ובעת הטיפוס בהר/התקלות בסלעים מישור או ירידה החצאית עלולה להתרומם מעט מעל הברכיים.

האם הסיטואציה מותרת ע"פ ההלכה גם במידה ואני לובשת מכנסיים רחבים ונוחים מתחת לחצאית.

תודה,

רותם.

תשובה

בע"ה
גם אני הייתי בחופשה ולכן לא עניתי בזמן.
במקרה שתיארת נכון להחמיר וללבוש מכנס קצר, עד הברכיים, מתחת לחצאית. אמנם רצוי שהחצאית תהיה מעט ארוכה יותר מאשר רק עד הברכיים, כך שהחצאית תכסה את הברך תמיד.
אני בטוח שהסתדרת והכל היה בסדר.