חסידות

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 07/09/08 20:02 ז באלול התשסח

שאלה

שלום רב...

יש לי בעיה,אני לא יודע איפה מתאים לי להיות...

וזה ממש מעיק לי,התחלתי להתעניין בחסידות אבל אני לא יודע כל כך מה זה,ומצד שני אני חושב שספרדים ההלכות שלהם יותר נכונים כמו גם שהתפילה נוסח ספרד יותר נכונה,אבל אני גם מתעניין בחסידות ואני לא יודע מה לעשות...

והאם יש הבדל בהלכות בין ספרדים לבין חסידים?

אם אני לפי הלכות של מרן עובדיה ואני ירצה להיות חסיד אני יצטרך ללמוד הלכות חדשות?

ואם אפשר קצת הסבר כללי על כל זה ומה כדאי לי לעשות.תודה

תשובה

שלום
חסידות והלכה הם שני תחומים שאינם חופפים, הלכה הוא המעשה, וחסידות הוא תחום המחשבה, וכבר ראינו את הרב הארוש שליט"א שהוא חסיד ברסלב, ופוסק כמו הרב עובדיה יוסף שליט"א.
ברכה והצלחה