חסה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/09/07 09:07 ה בתשרי התשסח

שאלה

קנינו חסה של 'גלאט עלים' וראינו שכתוב על העטיפה שצריך להשרות את החסה במים עם סבון ולשטוף אותה תוך כדי שיפשוף. ורצינו לדעת האם זה באמת מחוייב לעשות זאת, ובלי זה החסה לא בחזקת נקייה (כי השיפשוף הוא טירחה, וגם החסה מתפרקת).

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל חברה המפרסמת את ההוראות היא אחראית עליהם, ועל כן הם לא נותנים הכשר ללא פעולות אלו. וממילא אין אפשרות אחרת, אלא בביצוע הפעולות שהחברה מבקשת.

בברכת חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון