חסד מתחיל בבית ולא בהפגנות !!!!!!!!!!!!!!!!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/10/04 23:01 יז בתשרי התשסה

שאלה

מדוע אין איסור מוחלט וגורף על השתתפות בנות אולפנא בהפגנות למען יונתן פולארד ועד להפגנות למען המאחזים.

האם אין עניין של "כל כבודה בת מלך פנימה"?

בנות אלו שמבזבזות את זמנן בהפגנות אם הן היו נשארות בבית ואומרות תהילים למען נושא ההפגנה, לא היה יותר טוב?

ואולי אם הן היו עוזרות בעבודות הבית השונות, והיו עושות חסד לפני הכל לביתן, האם זה היה מפחית מערכן?

לדעתי יש למנוע השתתפות בנות בהפגנה כדי לשמור על צניעותם. ולהחדיר לתוכם שהחסד עם הזולת הוא קודם כל מתחיל בבית.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בחיים בעולם הזה יש לפעול בכמה דרכים . וכל מה שכתבת כאמא ממורמרת הוא נכון וחשוב אך שום דרך לא סותרת את רעותה.
ראי כי כשיעקב אבינו נקלע למצב של מצוקה .ולא ידע איך וכיצד יתפתחו העיניינים וכיצד יגיב האח הרשע שלו אז הוא התכוננן בכמה דרכים וובכל דרך הוא השקיע את מירב המאמצים.
הוא התכונן להביא לאח הרשע שלו הרבה מתנות בסדר גודל עצום כפי שכתוב ב בראשית פרק לב
"(טו) עִזִּים מָאתַיִם וּתְיָשִׁים עֶשְׂרִים רְחֵלִים מָאתַיִם וְאֵילִים עֶשְׂרִים:
(טז) גְּמַלִּים מֵינִיקוֹת וּבְנֵיהֶם שְׁלֹשִׁים פָּרוֹת אַרְבָּעִים וּפָרִים עֲשָׂרָה אֲתֹנֹת עֶשְׂרִים וַעְיָרִם עֲשָׂרָה:" ולא רק זה אלא הוא תדרך היטב את נושאי המתנות מה לומר ומה לכתוב על השלטים וירד איתם לפרטי פרטים .

וכך הוא עשה ביחס להכנות הצבאיות במקרה של התקפה צבאית . הכל מתוכנן ומדוקדק לפרטי פרטים .
ובנוסף לכל הוא "קרע" את עצמו בתפילה לפני בורא עולם . ולמד תורה כפי שהתלמוד במסכת מגילה דורש על הפסוק "וילן שם בלילה הוא.."

ולמרות שהכיוונים סותרים לכאורה הוא נקט בכולם כי לא ידע איזה מהם יפעל את פעולתו.

וגם במצב שבו עם ישראל נתון יש לפעול בכל הכיוונים בכדי לקרב את הגאולה ולעצור חרב רעה .
גם להגיד תהילים, וגם לעשות חסד, וגם להביע מחאה וגם ללמוד תורה וגם לעזור בבית וגם עוד המון דברים טובים נוספים.....

ראי נא שאם יש איזה דבר חשוב לעם ישראל אז יש לפעול בכל הכוח ובכל הכיוונים בעוצמה ובמסירות נפש למען כלל ישראל.

והיו מגדולי ישראל שאפילו בעת מערכות של בחירות לכנסת הורו לכל תלמידיהם להתנדב בפעילות להצלחת הרשימה שלהם לכנסת. כי בראיה של גדולי ישראל המערכה הפוליטית יכולה להשפיע ו"חלל עליו שבת אחת בכדי ישמור שבתות הרבה".וכל פעילות היא לא "במקום" פעילות אחרת אלא "בנוסף" אליה.

ואכן לא לכל פעילות יש ללכת .וצריך שיקול דעת ושאלת חכם מה הם סדרי העדיפיות ומה קודם למה ועל מה יש לבטל לימודים ועל מה לא. וכל מה שיורו לנו גדולי ישראל נעשה ונשמע.

בברכה,

עוזיאל