חניכות עם מכנסיים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 29/07/07 19:52 יד באב התשסז

שאלה

שלום, אני קומונית כבר שנתיים בסניף מושב המשייך את עצמו לתנועת "הקיבוץ הדתי" מבחינה רעיונית. לקראת סוף תפקידי (אולי קצת מאוחר אבל בכל זאת..)חשבתי האם נכון להכריח את החניכות להגיע לפעילויות של הסניף ובנ"ע עם חצאיות משום שזו תנועת נוער דתית או שאין עניין להגדיר זאת כחלק מהמסגרת הסניפית?

תודה רבה

תשובה

אינני חושב שראוי להכריח. אנחנו שואפים לחנך, ולא לכפות. כשמדובר בישוב דוגמת זה בו את נמצאת, חשוב עוד ביתר שאת להיזהר מכפיה, שכן היא מעוררת התנגדות שעלולה לעיתים להשיג את ההיפך. בנושא הספציפי של מכנסיים לבנות, קיימת בקיבוצים הדתיים מסורת עקשנית של לבישת מכנסיים, והנושא רגיש במיוחד. דומני שניתן לדבר על הנושא ברוח הדברים שכתבתי בתשובתי הקודמת, ויש לעשות זאת על ידי הצבעה על מעלת הלבוש המזוהה כנשי וכדתי, תוך זהירות שלא לפגוע בנשים ביישוב (שחלקן אימהות וסבתות של החניכות)הנוהגות אחרת.
כל טוב,
רונן לוביץ