חנוכת בית ומזוזה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/12/08 11:55 ח בכסלו התשסט

שאלה

שלום,

לפני כחודשיים, הבית שלנו נשרף קשה. הים, ב"ה אנחנו שיקמנו את הבית ומוכנים לחזור לגור בבית.

1- האם צריך לחנוך את הבית ?

2- תוך כמה זמן צריך לקבוע מזוזות?

3- מה נהוג לעשות במקרה כזה? (מסיבת הודייה, לימוד, ...)?

תודה ושבת שלום,

אריה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.
"הישליך השם חמתו על עצים ואבנים."וברוך השם לא היו נפגעים הנפש.
לכן נוהגים להודות ולשבח ולתת צדקה.
1. חנוכת בית וקביעת מזוזות בבית בברכה,רצוי בתוך חנוכת הבית אבל אם המזוזות לא מוכנות אז ניתן לקבוע רק אחת בפתח ואחר כך את השאר.
2. סעודת הודיה יחד עם החנוכה ובה יש להודות שהשם הישליך חמתו רק על העצים..כמובן תוך לימוד תורה או דבר תורה.
4. ניתן לערוך סעודה זו בחנוכה ולשיר" מזמור שיר חנוכת הבית.."
5.נתינת צדקה לעניים לצורך מגורים או מחייה .

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן