חנוכה - שבת בר מצוה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/11/06 20:46 יד בחשון התשסז

שאלה

בשבת פרשת וישב בעז"ה אנו נחגוג לבנינו בר מצוה בישוב. האורחים ישוכנו אצל שכנים שונים, ונאכל את הסעודות במועדון הישוב. הדלקת נרות חנוכה בערב שבת, היכן צריכים האורחים להדליק :בבית בו הם ישנים או במקום הסעודה או שאפשר בביתנו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב. ומזל טוב.

בדין זה חלוקים השו"ע והרמא.
ומחלוקתם היא ..האים מקום ההדלקה ניקבע לפי מקום השינה (שו"ע)או האכילה.(הרמא).
אולם במקרה שלכם לדעתי ראוי להתכנס במועדון ולהדליק שם. בפירסום הנס.
בברכת חג אורים שמח.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן