חנוכה - על איזה נס?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 18/12/08 21:15 כא בכסלו התשסט

שאלה

כל נן-אדם שתלך אליו ותשאל אותו מהו נס חנוכה הוא יגיד לך שפך השמן הספיק ל8 ימים אבל בעל הניסים כתוב שהנס הוא על הניצחון במלחמה נגד היוונים. מדוע???

תשובה

שלום רב

הנס הוא כפול. גם הניצחון במלחמה וגם על נס פך השמן. בגמרא נכתב על השני, ובעל הניסים על הראשון.
ככל הנראה כל אחד מהם התעסק בדבר שהיה לו חשוב להדגיש, וכך אנו יודעים על שני הניסים הגדולים של חג החנוכה.

אריאל
(המשיב אינו רב)