חנוכה בבית מלון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/12/04 07:39 כב בכסלו התשסה

שאלה

לרב עוזיאל אליהו רוב שולמות!

אנו נהנים מאוד לקרוא את התשובות שלך .

יישר כוח!!

יש לנו שאלה בשבת חנוכה אנו נהייה בבית מלון רק לסעודות כי אנחנו גרים קרוב ואנו שואלים היכן להדליק נרות חנוכה בערב שבת?

בתודה,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לדעת השו"ע (ספרדים) מקום השינה קובע.
לדעת הרמ"א(אשכנזים) מקום האכילה קובע.

ולכן לדעה הראשונה יש לך להתאמץ ולהדליק בבית בזמן ההדלקה ורק אח"כ ללכת לבית המלון( אפשר להשתתף בפרוטה).
לדיעה השניה (וכן למי שלא יכול בשום אופן כדעה הראשונה) יש לך להדליק בבית המלון בזמן ההדלקה.
ובמקום המיועד והמיוחד שהוכן במלון שלם כך מטעמי בטיחות.

בברכה,

עוזיאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן