חמץ שעבר עליו את הפסח

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/04/07 20:23 כד בניסן התשסז

שאלה

קרובת משפחה קנתה וויסקי בדיוטי פרי לפני הפסח ביציאה מן הארץ - ואספה את הוויסקי בנתב"ג כשחזרה ארצה אחרי הפסח. במהלך הפסח הוויסקי שהה במחסן של החנות בשדה תעופה.

שאלה:

1. האם הוויסקי נחשב בבעלותה במהלך הפסח להיחשב חמץ שעבר עליו הפסח?

2. אם כןהוויסקי בבעלותה - האם מכירת חמץ על ידי בעלה (מן הסתם ללא ציון מיקום הוויסקי במחסן בנתב"ג ) מכסה גם את הוויסקי?

שורה תחתונה - האם הוויסקי מותר לשתיה?

תשובה

אם בעלה לא התכוון במפורש למכור גם את הויסקי, המכירה לא חלה עליו והוא ברשותה והוא אסור בהנאה מדרבנן, כדין חמץ שעבר עליו הפסח. יש להשמידו כגון ע"י שפיכתו לשרותים