חלק והגעלת כלים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/09/07 13:40 יג בתשרי התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב!

אני מתחתן בעוד כחודש בע"ה, האולם בו בסגרתי את האירוע הינו אולם עם כשרות רגילה ( בשר לא חלק). האירוע שהזמנתי הוא עם בשר חלק . דיברתי עם המשגיח והוא טוען שיש להגעיל את הכלים ביום האירוע לפני הבישול דבר מורכב אך מעשי לכשעצמו. שאלתי היא האם זה חומרא ההגעלה של הכלים או אולי קולא ואשמח לדעת לפי איזה פוסק זה אסור או מותר. יש לציין שהאירוע ביום א בשבוע. בתודה בני

תשובה

בסד

שלום רב.
לדעתי ביום א ,אין צורך להגעיל את הכלים כי יעברו 24.שעות מהבישול האחרון בכלים .לכן אין כל צורך להכשיר כלום.
בברכה