חלוקת עלונים

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 16/05/11 11:21 יב באייר התשעא

שאלה

שלום.

בבית כנסת שלנו אנחנו מסדרים את העלונים שלנו רק לקראת סיום תפילת ערבית על מנת שמתפללים לא יקראו את העלונים בזמן מנחה ,שיר השירים וכל השאר

האם מותר לי להתפלל קצת יותר מהר מהקהל ערבית על מנת שאני יסיים תפילת עמידה לפני ויספיק להשים את העלונים לפני סיום ערבית

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אם דבר זה מפריע לך בכוונתך בתפילה, ודאי שזה בעייתי ונראה שיש לאסור.

כמו כן קשה לפסוק בשאלה כזו מבלי להכיר את המציאות במדויק.
האם אין אפשרות לסדר את העלונים בזמן שירת אדון עולם?
האם תהיה פגיעה משמעותית באנשים שקוראים את העלונים אם יצטרכו לחכות עוד מספר דקות לאחר התפילה?
באופן עקרוני נראה שברוב המקרים אפשר למצוא פתרון יצירתי שלא יצטרך לפגוע בתפילתך.

בכל אופן, נראה שכדאי להתייעץ עם רב שמכיר את המציאות ואת הקהילה.

בברכת 'חילך לקידוש ה'',
יונתן.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן