חלומות וכו'

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/12/06 18:28 כה בכסלו התשסז

שאלה

שלום וברכה ברצוני לשאול מספר שאלות

א. חלמתי לאחרונה על אח שלי שנרצח האם זה דבר טוב או לא ומה עלי לעשות נא להרחיב קצת בנושא כי אני לא יודע מספיק על חלומות

ב. האם בחיבוק או נשיקה בין גבר ואישה שהם קרובי משפחה אבל לא כל כך קרובים למשל בני דודים האם מותר הדבר והאם יש אל תלבין פני חברך ברבים במקה זה שהגבר נותם חיבוק או לחיצת יד לאישה

אודה לך מאוד

תשובה

ב"ה

שלום,

יש המתמחים בפתרון חלומות ואינני נמנה עליהם.
בשכל ישר, זהו חלום רע וע"פ המקובל ראוי לעשות הטבת חלום הנדפסת בסידורים בסוף תפילת י"ח (לא בכל הסידורים)

אין ליצור מגע גופני עם קרובי משפחה. ובענין עלבון - הכל תלוי ברמת הקרבה וביכולת להסביר מדוע אין נותנים יד. בבכל מקרה, ענין ההמנעות מפגיעה איננו התר כללי המתיר כל מגע מסוג זה.

בברכה,

שי