חלום על סבתא

חדשות כיפה הרב חיים נבון 14/10/07 09:39 ב בחשון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב,

סבתא שלי נפטרה לפני כ שמונה שנים.היא הייתה אישה מאוד צדיקה. היא באה בחלום לבני המשפחה רק כשיש שמחות או להפך. ללא שום סיבה היא לא מגיעה אלינו בחלום~

התחתנתי לפני חצי שנה בערך. לפני כמה ימים חלמתי אותה בבית חולים לבושה כולה בלבן אך את פניה לא ראיתי ..ביקשו ממני להגיע לבית חולים כי היא רוצה רק אותי. הגעתי לשם היא נתנה לי יד חיבקה אותי חזק ונרדמה. כיאילו שאני היחידה שגרמתי לה נחת בזה שבאתי. בני המשפחה אמרו לי שאולי היא רוצה שאני אלך לבקר אותה בבית עלמין. אך מצד שני אומרים לי שאם אני לא נשואה שנה אסור לי להיות במקומות כאלה .אני ישמח אם תעזור לי לפרש חלום זה ועזור לי .!!תודה רבה !

תשובה

שלום וטוב.
אין לייחס משמעות ספציפית כזו לחלום. לאנשים בדרגתנו לא מגיעים מסרים ברורים מעולמות עליונים.
ברם, אם את אינך שקטה, אין כל בעיה הלכתית שתלכי לבית קברות, גם אם את נשואה טרייה, ותאמרי שם פרקי תהילים לעילוי נשמת הסבתא ז"ל.